Vergoedingen combineren


De vergoedingen voor het gebruik van een eigen auto, motorfiets of bromfiets voor dienstreizen beschouwt men als een terugbetaling van eigen kosten van de werkgever.

Het nieuwe bedrag stijgt voor de periode van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2020 van 0,3573 EUR per kilometer naar 0,3653 EUR per kilometer.
Verenigingswerk : verhoging maandbedrag voor activiteiten die met sport te maken hebben

Het verenigingswerk laat toe dat een particulier onbelast kan vergoed worden voor het uitvoeren van bepaalde taken in bepaalde vzw’s. De voorwaarden waaraan de particulieren moeten voldoen en de activiteiten waarbinnen verenigingswerk is toegelaten kunt u raadplegen op www.verenigingswerk.be.

De inkomsten uit verenigingswerk en uit diensten aan burgers mogen niet meer bedragen dan 510,83 euro per maand en 6.130 euro per kalenderjaar.

Het maandbedrag wordt met ingang van 1/1/2019 opgetrokken naar 1.021,66 euro voor volgende sectoren :
1° Animator, leider, monitor of coördinator die sportinitiatie en/of sportactiviteiten verstrekt;
2° Sporttrainer, sportlesgever, sportcoach, jeugdsportcoördinator, sportscheidsrechter, jurylid, steward, terreinverzorger-materiaalmeester, seingever bij sportwedstrijden.

Het jaarplafond wordt niet opgetrokken en blijft ook voor deze sectoren 6.130 euro.

Let wel : Het verenigingswerk is niet hetzelfde als vrijwilligerswerk waarvan de bedragen ook zijn opgetrokken voor sommige sectoren!

Bronnen:
VSDC
Ontvang DKPA updates

Bezorg ons je emailadres en wij houden je op de hoogte bij nieuwe updates.

Handige tools

TeamViewer is de ideale tool om via internet gratis toegang te geven tot je eigen bureaublad. Geen installatie noch adminrechten op de doelcomputer vereist.

Volg ons op Facebook

Ga naar boven